Vaikla kurtis Soome meediale, et keegi Eesti meediast ei ole neile helistanud, et uurida, mis situatsioon tegelikult oli, vahendab Soome portaal MTV.fi.

"See on paari vihase mehe väide, mida Eesti meedia on uskuma jäänud," rääkis Vaikla.

Märkuseks: Delfi kaastöötaja võttis korduvalt keskusega ühendust ja suhtles seal isegi ühe inimesega. Selle tõestuseks on olemas ka telefoni väljavõtted. Kui kaastöötaja täna sotsiaalmeedias Vaikla poole selle tähelepanekuga pöördus, siis viimane tunnistas, et see info oli kaduma läinud suure töökoormuse tõttu.

Hosteli juht põhjendas, et neid informeeriti uuest rendilepingust hosteli omaniku poolt eelmisel kolmapäeval ja siis võeti vastu otsus, et asüülitaotlejatele hakatakse tube vabastama järk-järgult.

Samas rõhutas Vaikla, et otsus migrantide majutamise kohta teha kiiresti.

"Me saime kolmapäeval info, et peame majutama reedel asüülitaotlejad. Sellel hetkel otsustasime, et esimesena lahkuvad eestlased, kes ei ole oma arveid maksnud. Nad olid maksuvõlglastest rentnikud. Neile anti vähe aega, sest uued rentnikud pidid saabuma reedel," rääkis Vaikla.

Hosteli juht selgitas veel, et esimeses osas majutavad nad 250 asüülitaotlejat, kuid kokku on neil kohti 300-le. Samuti saaks nad hosteli juhi sõnutsi spordihalli majutada ka veel umbes 150 inimest, aga kuna tuletõrjeeskirjad seda ei luba, siis on seal hetkel vaid paar tosinat inimest. Kõik elanikud on naise sõnul noored mehed.

Ülejäänud eestlased peavad Vaikla sõnul lahkuma siis, kui nende reserveeringud lõppevad.

"Meile kahjuks ei mahu enam asüülitaotlejate tõttu kedagi juurde. Omanik on liisinud ruumid vastuvõtukeskusele vähemalt järgnevaks kolmeks kuuks," lisas Vaikla.

Delfi kirjutas hiljuti, kuidas Helsingi kesklinnast 40 kilomeetri kaugusel Kirkkonummis olevas hostelis tube üürivad eestlastest ehitusmehed pidid oma toad pagulastele vabastama. Kui küsida aga sellise teo põhjuste ja hostelis toimuva kohta, siis muutusid inimesed kidakeelseteks.