Pevkuri sõnul on äärmiselt oluline, et nii Eesti kui välismaised asjaomased isikud jätkaksid survet Venemaale, et Eston Kohver koju tagasi jõuaks. „Täna avalikustatud kohtuotsus oli Venemaa kohtusüsteemi arvestades kahjuks ette arvatav, kuna õiglast kohtupidamist ei saanudki antud protsessis eeldada. Meie ülesanne on jätkata kõiki tegevusi kõikidel suundadel, et Eston saaks tagasi pere juurde,“ ütles Pevkur pärast vestlust Arnold Sinisaluga.

„Üks on avalik surve Venemaale, aga selge on ka see, et ametkondade vaheline suhtlus olukorra lahendamiseks peab jätkuma. Olen veendunud, et Kaitsepolitseiamet teeb kõik endast oleneva ja kasutab tema käsutuses olevaid võimalusi, et Eston koju jõuaks. Samuti tuleb Estoni peret sel raskel ajal maksimaalselt toetada,“ täiendas Pevkur.

Kaitsepolitseiameti peadirektori Arnold Sinisalu sõnul on kogu Venemaa käitumine alates eelmise aasta 5. septembrist olnud vastuvõetamatu ja vastuolus rahvusvahelise õigusega.

„Meie ohvitseri röövimine Eesti territooriumilt on lubamatu ja vastuvõetamatu. Aga täna on see kahjuks tagantjärele tarkus ning meid edasi ei aita. Anname jätkuvalt endast maksimumi, et Eston jõuaks koju nii kiiresti kui võimalik,“ ütles peadirektor ja lubas ministrile, et Estoni pere eest kantakse hästi hoolt.

Kaitsepolitseiameti töötaja Eston Kohver rööviti Eesti territooriumilt eelmise aasta 5. septembril kui ta täitis talle pandud tööülesandeid Eesti-Vene kontrolljoone vahetus läheduses. Täna mõistis Pihkva oblastikohus Eston Kohverile karistusena 15 aastat vangistust.