SAPTK juhatuse esimehe Varro Vooglaidi sõnul on kultuurisõda võitlus ühiskonna suundumuste ja tuleviku pärast ideede, tõekspidamiste, väärtuste ja hoiakute tasandil.

“Paljud inimesed tunnevad üha selgemini, kuidas meie ühiskonnale püütakse peale suruda võõraid väärtusi ning kuidas meie ühiskondlik kord püütakse samm-sammu haaval nihutada uuele maailmavaatelisele alusele, ilma, et selleks oleks saadud rahvalt mingisugustki mandaati. Aeg on niisugusele suundumusele vastu astuda ja seista üheskoos selle eest, et meie rahval säiliks moraalse ja kultuurilise enesemääramise õigus,” selgitab Vooglaid.

SAPTK juhatuse liige Markus Järvi hinnangul on kultuurisõja algatanud need, kes ründavad iga elujõulise kultuuri aluseks olevaid väärtusi – mehe ja naise abielu, perekond, rahvuslik iseseisvus, majanduslik sõltumatus ja vooruslik eluviis.

“Kui need kaovad, hävinevad ühiskond ja kultuur sellistena nagu me neid teame,” ütleb Järvi ja väljendab lootust, et ringreisiga õnnestub süstida inimestesse julgust ja valimisolekut seista meie ühiskonna alusväärtuste eest: “Kuigi võib tunduda, et kultuurisõda on domineerimas tervemõistusliku maailmatunnetuse ründajad, on veel vara alla vanduda – tuleb asuda kaitsma seda, mis on ilus hea ja tõene.”

Informatsiooni ringreisi ja selle raames toimuvate kohtumiste kohta leiab internetilehelt www.kultuurisõda.ee. Samal lehel on kättesaadavad ka intervjuud ühiskondlike mõtlejatega, kes jagavad oma mõtteid seonduvalt meie kultuuri suundumustega.

Ringreisi kohtumised toimuvad kõik eesti keeles ja on osalejatele tasuta.