Kolme inimese ründamises süüdistatud mees, kes pussitas oma ohvreid Norrköpingi raamatukogu lähistel selga, on jätkuvalt vahi all. Tunnistajate hinnangul oli ta intsidendi ajal „silmnähtavalt narkootikumide mõju all“.

Suurem tragöödia suudeti ära hoida, kui üks linnakodanik tormas sündmuste keskele, tegi ründaja kahjutuks ning hoidis teda kuni politsei saabumiseni kinni.

„Ma ei saa öelda midagi muud kui seda, et kurjategija oli meesterahvas,“ sõnas politsei pressiesindaja Fredrik Kliman, lisades hiljem siiski, et ohvrite ja ründaja vahel ei olnud mingit seost.

Kahtlusaluse ema ütles intervjuus ajalehele Aftonbladet, et tema pojal on juba aastaid olnud probleeme vaimse tervisega ning ta on varem ka neli nädalat psühhiaatriakliinikus ravil olnud.

Kõigest nädala eest pussitas Eritrea päritolu sisserännanu Rootsis Västerå linnas Ikea kaubanduskeskuses kahte inimest. Meedia teatel oli pussitaja mõni aeg varem saanud kinnitust, et võimud jätsid tema varjupaigataotluse rahuldamata, mistõttu tal tuleb kodumaale naasta.