Indoneesia riiklik otsimis- ja päästeorganisatsioon (BASARNAS) jätkab ühe jätkuvalt kadunud imiku otsimist, ütles transpordiministeeriumi pressiesindaja Adravida Barata Reutersile. Võimude hinnangul on siiski ülimalt ebatõenäoline, et kellelgi õnnestus lennukatastroof üle elada.

Indoneesia riikliku postiteenuste ettevõte teatel oli lennukil 6,5 miljardit ruupiat (hinnanguliselt 438 100 eurot), mis ootas regiooni äärealadel elavate inimesteni toimetamist.

Miks reisilennuk mäkke sõitis, ei ole veel teada, kuid ekspertide hinnangul oli tegemist tehnilise rikke või kehvadest ilmaoludest põhjustatud probleemidega.

Tegemist on juba neljateistkümnenda Trigana Air'i reisilennukiga juhtunud tõsise intsidendiga alates 1991. aastast. Selle aja jooksul on lennufirma kaotanud 10 lennukit. Just nende numbrite tõttu pani Euroopa Liit juba 2007. aastal Trigana Air'i musta nimekirja, mis tähendab, et lennufirmal ei ole võimalik korraldada lende ühestki Euroopa riigist ühessegi Euroopa riiki ega ka lennata Euroopa õhuruumis.

BASARNAS teatas pühapäeva pärastlõunal, et lennujuhtidel ei õnnestunud lennuga TGN267 Paapua regiooni äärealadel 33 minutit pärast õhkutõusu enam kontakti saada. Lennuk leiti külaelanike poolt sama päeva õhtul.

Trigana Air'i lennuki ATR 42 pardal oli viis meeskonnaliiget ning 49 reisijat, nende seas ka kaks last ja kolm imikut. Lend TGN267 oli teel Sentanist Oksibili.