Oslost Kreetale Chaniasse lendama pidanud Air Balticu lennuki viiest meeskonnaliikmest neli olid joobes, kirjutas VG.

Rahvusvaheliste lennundusreeglite kohaselt ei tohi lennukimeeskond kaheksa tundi enne tööle asumist alkoholi tarvitada. Reedel esitas politsei neile süüdistuse ka selles, et nad tarvitasid alkoholi kaheksa tundi enne tööleasumist. Pole aga teada, kas kõik neli tunnistavad end selles süüdi.

Tüürimehe karistuseks jäi kuus kuud vangistust seoses puhtsüdamliku ülestunnistusega. Pole teada, kas ta kaebab selle edasi.

Lennukimeeskonna sõnul jõudsid nad reedel kell 15-16 paiku tagasi hotelli ja hakkasid viskit jooma ja lobisema. Kuna kõik olid väsinud, ei jaksanud nad enam kontrollida, kui palju nad jõud. Mingist hetkest alates hakkasid nad õlut jooma. Politsei esitles kohtus tõendina kaadrit videost, kus on näha, et tüürimees ostis õlut veel kell 01.49 öösel.

25-aastane stjuuardess, kellel mõõdeti 0,55 promilli, nõustus alkoholijoobe süüdistuse, aga mitte süüdistusega, et ta jõi vähem kui kaheksa tundi enne tööleasumist.

Stjuuardessi sõnul lõpetas ta joomise kella kaheksa ja üheksa vahel õhtul, ent jäi ka peale seda joovate inimeste seltskonda edasi. Air Balticu andmetel algas nende tööpäev kell 4.35. Süüdistaja sõnul nägi üks tunnistaja aga stjuuardessi hotelli vestibüülis kell kaks öösel. Süüdistaja kahtlustas, et stjuuardess jõi ka peale lubatud aja möödumist.

Teine stjuuardess, 26-aastane naine, kellel mõõdeti 0,91 promilline joove, tunnistas, et jõi peale üheksat õhtul, aga kõike toimunut ta enam ei mäletanud. Ta oli baaris kella 3.30ni hommikul, peale mida kukkus ta ära, sest oli nii purjus.

Lennuki kaptenile esitati reedel veel üks süüdistus selles, et lennuki eest vastutava isikuna oli ta valmis lennukiga lendama, kuigi ta teadis, et lennuk pole korralikult mehitatud, sest suurem osa meeskonnaliikmeid oli lendamise eel veel purjus. Ka lennuki kapten ise oli joonud.