Süüdistuse kohaselt omandas Pavel (33) Narvas ebaseaduslikult 529 grammi metamfetamiini pulbrit, mis sisaldas 111 grammi puhast metamfetamiini. Seejärel andis Pavel aine üle Sergeyle (52) ja Oksanale (40), kes toimetasid metamfetamiini Maardusse. Seal pidasid maksu-ja tolliameti töötajad Sergey ja Oksana kinni ja otsisid läbi nende kasutuses olnud sõiduki, kust leidsid ja võtsid ära ka metamfetamiini, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Sergeyd süüdistatakse veel lisaks 8 erinevas metamfetamiini edasiandmise episoodis, mis leidsid aset ajavahemikul 2014. aasta augustist kuni 2015. aasta jaanuarini.

Kriminaalmenetluse käigus on arestitud kahtlustatavate sularaha ligikaudu 15 000 euro väärtuses.

Riigiprokurör Andres Ülviste sõnul on metamfetamiin hakanud Eestis rohkem levima just viimastel aastatel. „Samas on tegemist väga ohtliku narkootilise ainega, mis on näiteks amfetamiinist ligi neli korda kangem,“ selgitas riigiprokurör.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul võrdus kinnipeetud metamfetamiini kogus hinnanguliselt 3700 doosiga, mille väärtus mustal turul ulatuks pea 75 000 euroni.

Pavelit, Oksanat ja Nataliat (34) süüdistatakse narkootilise aine suures koguses käitlemises grupi poolt.

Sergeyd ja Alekseid (38) süüdistatakse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises grupi poolt ja isiku poolt, kes on ka varem toime pannud narkokuriteo.

Sergeid (28) süüdistatakse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises isiku poolt, kes on ka varem pannud toime narkokuriteo.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.