Paides toimuval Arvamusfestivalil kohtusid Tudeng TV otsesaates “Fookus“ omavahel Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Sotsiaaldemokraatide noored. Sotsiaaldemokraate esindasid Maris Sild ja Martin Paluoja ja EKRE-t Melvin Ehtla ja Hendrika Näägo. Saates võrreldi parem- ja vasakpoolsete erakondade ideoloogiaid.

Pagulaspoliitikast rääkides jõudis jutt skandaalse Facebooki grupini “Märka pagulast”. Kõik saatekülalised peale Melvin Ehtla olid üksmeelel, et sellised Facebooki grupid on vastuvõetamatud. Ehtla oli seisukohal, et seda gruppi tuleks vaadata läbi musta huumoriprisma, mispeale SDE esindaja Maris Sild ütles, et temale see naljakas ei tundu ning pigem on see päris hirmus. Teine SDE esindaja Martin Paluoja oli erakonnakaaslasega üksmeelel ning lisas, et teatud inimgrupi alandamine muudab ühiskonna vaateid kohutavas suunas.

Hendrika Näägo EKRE-st sõnas, et tema ei saa selliste gruppide loomise suhtes midagi parata ning väljendas muret ka selle üle, et EKRE liikmeid radikaalsete vaadete tõttu “natsideks” ja “homofoobideks” sõimatakse.

Saatejuht Jass Seljamaa sekkus diskussiooni, uurides mitu pagulast oleks mõistlik Eestisse vastu võtta. Viivitamatult vastas Ehtla: “Null!”. Paluoja küsimuse peale, kas ka 10 pagulasega hakkama ei saadaks, vaidles Ehtla, et neid on siin linnapildis juba niigi palju näha.

Seepeale pakkus saatejuht välja, et ehk ajab Ehtla pagulasi turistidega segamini, mille peale viimane möönis, et see võib tõesti nii olla.