"Vasakpoolsed erakonnad on lubanud vasakpoolset valitsust juba aastakümneid. Eesti inimestel on jätkunud tarkust toetada poliitikat, mis loob jõukust ühiskonnas juurde, mitte ainult ei jaga seda ümber," kommenteeris Tiidus Delfile.

"Vasakpoolne valitsus takistaks Eesti arengut ning tooks paratamatult kaasa kõrgemad maksud ja ebakindlama julgeoleku," lisas Tiidus.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on aga Reformierakonna jõupingutused suunatud sellele, et Eestil oleks kindel ning töövõimeline valitsus, mis viiks ellu Eestile olulisi suuri asju.

"Poliitiline kaubategemine ja pidev kampaaniaolukord raskendab vajalike ning oodatud asjade, nagu näiteks haldusreform, ärategemist," rääkis Reformierakonna esimees Taavi Rõivas täna suvepäevadel erakonnakaaslastele.

Rõivase sõnul keskendub Reformierakond jõukust loovatele sammudele, mitte ümberjagamisele.

Paides Arvamusfestivalil toimus eile Tudeng TV veebisaate Fookus vabaõhustuudio kolmas otsesaade "Vasakpoolse valitsuse võimalikkusest". Arutelul osalesid sotsiaaldemokraatidest Andres Anvelt ja Helmen Kütt, Keskerakonnast Yana Toom ning Kadri Simson.

Praeguse koalitsioonivalitsuse kohta ütles Anvelt: “See laps on sündinud tõsiste vigastustega ja tema ellujäämise tõenäosus on kahtlane.” Kadri Simson sõnas, et tema sotside asemel survestaks täna veelgi jõulisemalt Taavi Rõivast oma poliitikat muutma.

Sotsid nõustusid väitega, et kui augusti lõpuks suurem enamus nende ettepanekutest Reformierakonna poolt tagasi lükatakse, on neil keeruline selles valitsuses jätkata.

Andres Anvelt avaldas arvamust, et paremerakonnad teevad hetkel kõik selleks, et toimetulekutoetust saavaid inimesi oleks võimalikult palju.

Simson ja Anvelt väitsid kindlalt, et kui kõik jätkub poliitikamaastikul nii nagu seni, siis aastaks 2019 on vasakpoolne enamusvalitsus täiesti võimalik.