Avaldame alljärgnevalt Jevgeni Ossinovski kirja täismahus:

Head erakonnakaaslased!

Meedia on paksult täis uudiseid Läti raudteejuhi suhtes läbi viidavast kriminaaluurimisest, millega on seostatud ka minu isa. Sellel taustal on püütud meelevaldselt heita varju nii minule kui ka erakonnale. Soovin siinkohal korrata üle järgmist.

Esiteks, sõltumata uurimise tulemusest ei ole minul mingit seost oma isa äridega. Jah, Oleg Ossinovski jääb alati minu isaks, ent katsed siduda mind tema äritegevusega on ilmselgelt pahatahtlikud. Mina ei tee äri ja tema ei tee poliitikat.

Teiseks, ajakirjandus on püüdnud kiskuda skandaali ka Sotsiaaldemokraaliku Erakonna, kuna Oleg Ossinovski on erakonda viimastel aastatel rahaliselt toetanud. Tema annetused on olnud ausad ja avalikud, mis on võimaldanud avalikkusel veenduda SDE poliitika läbipaistvuses ja usaldusväärsuses.

Sellegipoolest, vältimaks mistahes spekulatsioone, tegin esimeheks saades põhimõttelise otsuse, et erakond ei võta enam Oleg Ossinovskilt vastu rahalist toetust. See otsus oli tark ning täna puudub Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal igasugune seos Oleg Ossinovskiga.

Head sõbrad!

Kindlasti on Eestis poliitikuid, kes on sel nädalal kahjurõõmsalt käsi hõõrunud, lootes, et meediarünnak mõjutab meie otsust avada koalitsioonileping. Seda ei juhtu.

Sotsiaaldemokraadid ajavad ikka sotsiaaldemokraatliku Eesti asja edasi!