Kolmapäeval toimunud kaks plahvatust Hiina sadamalinnas, millest üks vastas 21 tonnile TNT-le, tapsid vähemalt 50 inimest ja vigastasid üle 700. Plahvatuse tekitasid merekonteinerid, mille omanik on ohtlike materjalide käitlemise luba omav logistikafirma, vahendab Associated Press.

Hukkunute hulgas on 17 tuletõrjujat, kes saabusid kohale pärast esimest plahvatust. Lisaks on tuletõrjujaid ka kadunud, kuid võimud ei ole teatanud, kui palju.

Üks tuletõrjuja päästeti kohaliku aja järgi reedel koidu ajal ning viidi näo-, rinna- ja jalavigastustega haiglasse, teatas Hiina kesktelevisioon CCTV.

Logistikafirma Ruihai International Logistics tegeles kemikaalidega alates põlevatest gaasidest kuni kokkusurutud maagaasini ning etüülatsetaadist kuni naatriumtsüaniidi ja tolueen-diisotsüanaadini.

Võimudel ei ole selget pilti, mis laohoones plahvatuste ajal täpselt oli. Tööohutusametniku Gao Huiyou sõnul hävis kohapeal kogu arvepidamine.

Tianjini tuletõrjeülema Zhou Tiani sõnul tuleb tuld kustutada aeglaselt potentsiaalselt keerulise kemikaalide segu tõttu.

„Mitut tüüpi erinevaid materjale erinevate omadustega on kokku segatud ning selle tagajärg võib igal hetkel olla keemiline reaktsioon või plahvatus,“ ütles Zhou.