Lugna on ka varasemalt siseministeeriumis töötanud, olles aastatel 2011-2013 ministeeriumi asekantsler.

Lauri Lugna on lõpetanud Tartu ülikooli avaliku halduse erialal ja omandanud magistrikraadi Euroopa poliitika ning sotsiaalteaduste alal Belgias Leuveni Katholike Universiteitis. Lisaks on Lugna täiendanud end politoloogia ja turvalisuse alal Soomes Tampere ülikoolis. Lauri Lugna on abielus ning tal on kolm last.

Lugna asub juhtima Eesti suurima valitsemisalaga ministeeriumi igapäevast tööd. Siseministeeriumis töötab pea 280 inimest, kes kujundavad poliitikat sisejulgeoleku-, pääste-, korrakaitse-, rände- ja regionaalvaldkonnas. Ministeeriumi valitsemisalas, kuhu kuuluvad muuhulgas politsei- ja piirivalveamet, päästeamet ja kaitsepolitseiamet, töötab kokku ligi 9000 inimest.

Siseministeeriumi eelmine kantsler Leif Kalev lahkus ametist, kuna sai avalikuks, et siseministeerium määras Euroopa rändevõrgustiku kontaktpunktiks konkursita Tallinna Ülikooli ja seda rahastatakse 200 000 euroga aastas. Samal ajal oli siseministeeriumi kantsler Leif Kalev Tallinna Ülikooli professor ja ülikooli allüksuse riigiteaduste instituudi endine juht. Projekti kontaktisik Tallinna Ülikooli juures oli Leif Kalevi abikaasa Mari-Liis Jakobson.