Avalikku infot uue telejaama kohta on hetkel veel napilt, kõige selgemaks signaaliks, et nn Kremli-meelne meediaorganisatsioon Eestis midagi plaanib, on kuulutused tööotsimisportaalides. Selle põhjal otsitakse loodavale telejaamale PR-juhti - kandideerimise tähtaeg on 21. august.

Delfile teadaolevalt on kavas luua meelelahutuskanal.

"Mõte luua selline kanal on juba mitu aastat vana, aga just sel aastal sai kanali loomine hoo sisse," kinnitas Delfile kanali loomise tausta teadev spetsialist.

BMA pole seni kanali loomist kommenteerinud.

Moskva ja Riia kaudu Eestis oma tegevust korraldav BMA valis kanali alustamiseks aja, mil on eetrisse tulemas ka ERRi venekeelne telekanal ETV+. Mõlemad kanalid saavad olema paljuski meelelahutusliku suunitlusega ja püüavad eelkõige Eestis elavaid venekeelseid elanikke.

Kultuuriministeeriumi sõnul pole MBA Estonia OÜ nende poole pöördunud, et saada televisiooni tegemiseks sobilik litsents.

BMA omanikfirma Baltijas Mediju Alianse holdingusse kuuluvad telekanalid PBK, REN TV Balti, REN TV Estonia, REN TV Lietuva, NTV-Mir Balti ja NTV-Mir Estonia, Pervõi Baltijskij Muzõkalnõi ja samuti nädalalehed MK-Estonia ja MK-Latvia.