Raepressi teatel üürib EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus praegu ruume Mustamäe linnaosa valitsuse soklikorrusel.

„Koguduse juures tegutsevad nii leerikool, laste loominguringid, noorte osalusgrupid kui ka eakate teelaud,“ ütles linnaosa vanem Helle Kalda.

„Kogudus korraldab ka loenguid erinevatel teoloogilistel ja muudelgi inimeste jaoks tähtsatel teemadel, suviseid lastelaagreid ja ekskursioone, suur rõhk on heategevusel, 2013. aastal alustati toidupakkide jagamist linnaosa vähekindlustatud peredele jne. See töö, mida Mustamäe Maarja Magdaleena väike kogudus teeb, on hindamatu!“

Kalda sõnul algas EELK ja Tallinna linna koostöö Mustamäele kiriku ehitamiseks 2012. aastal ning nüüdseks on sõlmitud hoonestusõiguse leping, mis võimaldab Kiili tn 9 krundile kiriku ehitada.

„EELK viis läbi kirikuhoone arhitektuurikonkursi ning konkursi võidutöö kohase hoone projekteerimise eeltoimingud, hetkel on käimas kirikuhoone eskiisprojekti koostamine, ütles Kalda.

„Kuna koguduse majanduslik olukord ei võimalda tasuda kirikuhoone projekteerimistööde eest kogu ulatuses, otsustas linnavalitsus kiriku projekteerimisele õla alla panna.“

2012. aastal sõlmisid Tallinna linn ja EELK eellepingu, millega anti EELK-le õigus linna omandis oleva Kiili tn 9 maa kasutamiseks, et ehitada sellele kirik. Nüüdseks on läbi viidud kirikuhoone arhitektuurikonkurss ning konkursi võidutöö kohase hoone projekteerimise eeltoimingud ja kirikuhoone eskiisprojekti koostamine.

Kirikuhoonesse on lisaks EELK Mustamäe Maarja Magdaleena Koguduse tavategevusele planeeritud ka näiteks ruumid laste päevakeskuse ja noorte tugikeskuse jaoks ning samuti erinevad ringiruumid.

Ühtlasi on võimalik kasutada kiriku saali teenistuste välisel ajal kontsertide läbiviimiseks ning kiriku abiruume vaimuliku suunitlusega seminaride ja koolituste korraldamiseks.