Põhja ringkonnaprokuratuuri 18. juulil 2014 koostatud kriminaalmenetluse lõpetamise määruses seisab, et 23. mail 2013. aastal ründas tollane Tallinna Tehnikaülikooli tudeng L.Õ. raamatukogu individuaalboksisi õppinud inimest. Sama päeva politsei ööpäevainfost võib lugeda, et kella 20.35 ajal sai politsei teate, et Ehitajate tee asutuses tungiti kallale 22-aastasele naisele.

Prokuratuuri määruses on kirjas, et laua taga, seljaga ukse poole, istunud kannatanu jaoks tundmatu ründaja viskas kannatanule kaela kangast eseme ja hakkas teda sõnagi lausumata sellega kägistama. 20 sekundi pärast õnnesus ohvril kägistaja seina äärde tõugata. Aset leidis lühike vestlus, mille järel L.Õ. raamatukogust välja kiirustas. Määruse järgi fikseeriti kannatanu kaelal kõri piirkonnas pärast juhtunut umbes viie sentimeetri pikkune marrastus, täppisverevalumid ning kaela parempoolses alumises osas punetus.

Ründaja suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 121 järgi, mille kohaselt karistatakse teise inimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Et kriminaalmenetluse seadustik lubab jätta kuriteo toimepanija kriminaalkorras karistamata, kui asjas puudub avalik menetlushuvi ja isiku süü ei ole suur, siis nii otsustatigi teha. Prokuratuuri määruses seisab, et arvestades, et kriminaalmenetluse esemeks on teise astme kuritegu, mille eest on sanktsioonina ette nähtud rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus, kannatanu tsiviilhagi ei esitanud, kriminaalmenetluse kulud puuduvad, kahtlustatavat ei ole varem kriminaal- ega väärteokorras karistatud, tal on püsiv elu- ja töökoht, lisaks õpib kahtlustatav Tallinna Tehnikaülikoolis ning tema süü ei ole suur ja L.Õ.-d saab mõjutada teda kriminaalkorras karistamata, määrates talle kohustuse tasuda riigituludesse 320 eurot.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna politseinikud pidasid 29. juulil nüüd 26-aastase Lauri uuesti kinni. Teda kahtlustatakse 25. mail Tallinnas Rahumäe terviserajal 21-aastase naise ründamises. Hetkel viibib mees kontrolliks raviasutuses, kus tema suhtes viiakse kriminaalmenetluse raames läbi erinevaid uuringuid selgitamaks, kas ta oli teo toime panemise ajal süüdiv.