Projekti algatajaks oli Marsi ümber tiirleva satelliidi Mars Express meeskond ja nende blogis jagati osalejatele lisateavet ja sinna on esimesed projektid, sh Reeguluse oma, ka üles laetud.

„Meil on väga hea meel, et meie projektitaotlust saatis edu, sest päris kõiki taotlusi ei rahuldatud,“ rõõmustab Tartu tähetorni juhataja Janet Laidla. „See oli Euroopa Kosmoseagentuuri poolt väga vahva võimalus ning loodame, et uue liikmesriigina on meil võimalus järjest rohkematest põnevatest ettevõtmistest osa saada.“

Tartu tähetorni astronoomiaklubi Reegulus valis sihtmärgiks Terra Meridiani, et sellega tähistada 10. aasta möödumist Struve geodeetilise kaare kandmisest UNESCO maailmapärani nimekirja. Struve geodeetiline kaar on Tartut läbiva meridiaani pikkuse mõõtmiseks moodustatud triangulatsioonivõrgustik, mis läbib tänapäeval 10 riiki.

Mars Express meeskonnalt saadud kujutiste põhjal valmistasid kõik projekti valitud kunsti- või teadusprojekti. Tartu laste uurimistöö käigus selgus, et nende poolt uurimiseks välja valitud Marsi piirkond kannab sellist nime osaliselt seetõttu, et tähetorni juhataja F. G. W. Struve järel Tartu tähetorni juhtima asunud astronoom Johann Heinrich Mädler oli üks nendest astronoomidest, kes tegi ettepaneku määrata just sealne piirkond Marsi algmeridiaaniks.

Laste uurimistöö tulemusena valmis vaatmik, millel on nii valik satelliidipilte, kui uurimistöö tulemusena klubiliste mõtetest kokku pandud tekst.

Tartu tähetorni astronoomiaklubi Reegulus on mõeldud 9-12aastastele astronoomia- ja kosmosehuvilistele ning käib koos kord nädala Tartu tähetornis.