"Tunnen Taavi Rõivast tema lapseeast saati, tema vanaema ja vanavanaema olid mu naabriprouad. Tean Taavi ja tema vanemate võitlust selle maja pärast, mis on seisnud üle kümne aasta tühjana. Igale majale oleks kasulik, kui seal elataks. Mulle meeldiks väga, kui naabrid oleksid kodus," rääkis Oviir LP-le antud intervjuus.

"See pole tähtis, kas naaber on peaminister. Tähtis on, et naaber oleks meeldiv inimene. Nõmmel on kõik naabrid omavahel tuttavad ja tean Taavit pisikesest poisist saati – ta oli vahva jõmpsikas, kes on vahepeal palju arenenud. Eks ta paistab praegugi oma noorusega Euroopas silma," rääkis Oviir.

Euroopa Parlamendis kümme aastat töötanud Oviir kommenteeris ka praeguste eurosaadikute hakkamasaamist. "Küsimus ei ole europarlamendi töö puhul ju selles, kui palju sa Eesti poole pressiteateid toodad. Küsimus on, kui pädev oled oma teemal, kui palju fraktsioon sind hindab ja kuidas suudad koostööd teha. Tean, et Marju Lauristin on oma fraktsioonis väga arvestatav. Ta ei pea parandusi ja ettepanekuid, mida eelnõudes teeb, pikalt põhjendama. Yana Toom on ühe-teema-poliitik, kes tegeleb põhiliselt Vene riigi poliitika toetamisega. Tunne Kelam on väga hea, teda kuulatakse. Ka Indrek Tarand oskab rääkida – teinekord küll üsna sõulikult, aga sisuliselt. Sisulist tööd valdkondades, mida ta tunneb, teeb ka Kaja Kallas," rääkis Oviir.