Video tekitas Saudi Araabias hiljuti palju pahameelt ning kutsus esile politseijuurdluse, mis teadetekohaselt viis kuue poisi vahistamise ja ülekuulamiseni, vahendab Daily Mail.

Nüüd süüdistatakse aga naisi meeste sellise reaktsiooni esilekutsumises oma „sündsusetusega“.

Seda väidet toetab uus video, mis on väidetavalt tehtud samas kohas ja mida on näidatud poolametlikel uudistekanalitel. Selles videos sõidavad väidetavalt samad naised mööda promenaadi ATV-dega ning üks neist viskab „võrgutaval ja kutsuval“ moel meeste suunas agali (teatav araablaste peavõru, mida mehed pead katva räti peal kannavad).

Selle uue video tõttu ei peeta naisi enam ohvriteks ning neid süüdistatakse meeste provotseerimises.

Kohtunõunik Yehia al-Shahrani ütles uudisteportaalile Sabq, et tema arvates käitusid naised võrgutavalt ja kutsuvalt. Ta väitis, et oleks ebaõiglane meeste üle juurdlust alustada või nad kohtu alla anda ilma tegemata teenitult sama nendega, kes võrgutasid ja selle esile kutsusid ehk nende kahe tüdrukuga.

Samuti süüdistas Shahrani noorte naiste vanemaid, kes lubasid tütardel minna avalikku kohta, kus on noori mehi.

Saudi Araabia naisõiguslaste sõnul on seksuaalne ahistamine kuningriigis tavaline. Ükskõik kas naine kannab burkat või mitte, peetakse teda ikka ahistamisobjektiks, teatas aktivist Tamador Alyami Associated Pressile.