Hetkel on politseil tulnud festivaliga seoses tegeleda liiklust puudutavate probleemidega. Vales kohas parkinud sõidukid on tulnud teisaldada, et tagada ajutiselt ümber korraldatud liiklusega sujuv kulgemine.

"Paneme kõigile täna ja lähipäevil Pärnusse tulla plaanivatel inimestele südamele, et enne leitakse võimalus tutvuda ajutise liikluskorraldusega Pärnu linna või festivali kodulehel. Juhul, kui sõiduk on teisaldatud, tuleks helistada numbrile 444 6410 ja järgida sealt saadud juhiseid," teatas politsei.

Hommikul kella üheksast alustas Lääne prefektuuri peamajas tööd staap, kust festivali ajal Pärnu politseitööd koordineeritakse. Samal ajal jõudis Pärnu lahte piirivalvelaev 112-Valve, millelt toetatakse turvalisuse tagamist merel. Lisaks sellele on Pärnu lahel ja jõel valmis ööpäevaringselt hädaolukordadele reageerima Pärnu politseijaoskonna merepääste üksus. Hommikul külastas Lääne prefektuuri esindus festivaliala ja vaatas üle võimalused, kuidas festivalialal korda tagavale turvaettevõttele vajadusel tuge pakkuda, teatas politsei.

Kell 14 alustas tööd esimene vahetus politsei lisajõudusid, kes üle Pärnu turvalisust tagavad. Kohale on jõudnud abiväed erinevatest Eesti piirkondadest, Soomest ja Lätist.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul on ettevalmistused kulgenud plaanipäraselt.

„Üle 200 ametniku on valmis graafikujärgselt patrullis olevatele ametnikele kogu festivali vältel tuge pakkuma. Kaasmaalaste kõrval on siia oodata ka väliskülalisi ja politsei tööl olevate tõlkide ning piiritaguste kolleegide abiga loonud valmisoleku suhtluseks naaberriikide keeltes. Soovime nii lähedalt kui ka kaugelt Pärnusse saabuvatele külalistele rahulikku ja turvalist festivali. Kui olete hädas, helistage hädaabinumbrile 112,“ tuletas Peremees meelde.