"Ma ei ole mitte ühtegi inimest elus erakonda kutsunud ega soovitanud kedagi kutsuda," ütles Palts Delfile aukohtu otsust kommenteerides.

Erakonnast lahkumise kohta vastas Palts, et ta ei kavatse parteist "kindlasti mitte" lahkuda.

"Ma kindlasti ei lähe erakonnast mitte kuhugi ja ma juurin välja sellised tegelased, kes on aukohtusse äraostmatute poolt pandud," ütles Palts Delfile.

Ta lisas, et tema arust on tegemist näidispoomisega, mille põhjuseks on tema liigne ausus erakonna juhtide kohta.

"Mulle ei tundu midagi, rumalatega vaidlemisel ei taha laskuda rumalate tasemele," lisas ta vastates küsimusele, et mis kavatseb Palts aukohtu otsuse valguses nüüd edasi teha.

"Ma ei vaeva oma pead niisuguste rumalustega," jäi Palts ka erakonna kolmapäevas eestseisuse koosolekut ja sellelt tulevaid ootusi kommenteerides napisõnaliseks.

Täna arutas IRLi aukohus erakonna suurkogu eel toimunud suurearvulist liikmete värbamist, et manipuleerida valimistulemustega ja otsustas mõista sellise käitumise üheselt hukka. Aukohus tegi eestseisusele ettepanekud, et vältida järgmistel erakonna sisevalimistel analoogsete probleemide kordumist.

Aukohus jõudis muuhulgas arusaamisele, et Tõnis Paltsi poolt erakonna eestseisusele saadetud kirjas, kus on kirjeldatud tema poolt initsieeritud tegevused juhtorganite valimistulemuste mõjutamiseks, vastasid suures osas tegelikkusele.

"Kuigi Tõnis Paltsi poolt kirjeldatud tegevused enne suurkogu korraldatud valimistulemuste manipuleerimise katsed ei ole erakonnas kui demokraatlikus liikmeühenduses, otseselt ebaseaduslikud, on aukohus seisukohal, et taolised tegevused on vastuolus üldtunnustatud kõlblusnormidega ning erakonna põhiväärtustega, mille tulemusel on erakonnale tekkinud oluline mainekahju," leidis aukohus.

Seega leidis aukohus lõpetuseks, et "erakonna liikmetel, kes on seotud aukohtu poolt käesolevas otsuses taunitud ning kõlblusnormidele mittevastava ja erakonna põhiväärustega vastuolus oleva tegevusega, tuleks endil järele mõelda, kas nad kuuluvad õigesse erakonda, st kas nad jagavad samu väärtusi ja põhimõtteid, mis on IRLil."