Kuigi ametlikku keeldu taiese mahavõtmiseks polnud, loodeti see siiski säilitada.

Maikuus kirjutas Sirp, et kogu rahandusministeeriumi vana hoone lammutamine on barbaarsus ning veel suurem sigadus on koos hoone lammutamisega hävitada selle peafassaadi dolomiitrelfjeef, mille autoriks eesti modernismi klassik skulptor Edgar Viies. Samal teemal kirjutas maikuus ka Maaleht.

"Tegemist oli esimese suure abstraktse kunstiteosega Nõukogude Eesti avalikus ruumis, mis oli loodud ajal, mil riigi kunstis oli kohustuslik realism, sellal küll selle "lüürilis-romantiline" sotsialistlikvorm (B. Bern­šteini termin), vahendab Sirp. Olukorras, kus maja lammutamist ei suudeta peatada, pakuti välja, et reljeefi koos seda kandva trepikojaga võiks kasutada näiteks uue hoone evakuatsioonitrepina.

Kultuuriväärtuslik fassaad nägi lammutamise alguses välja selline:

"Seal ei ole ühtegi sõnumit sellest, et oleks midagi, mis oleks tõsiselt kaitset vääriv," ütles ehitustööde tellijat Riigi Kinnisvara AS-i esindav haldusdirektor Elari Udam, ja lisas, et aastal 2011 telliti selle hoone ja väärtuste hindamiseks kunstiekspertiis. Kuigi on igasugu arvamusi ja emotsionaalseid seisukohti, tuginetakse ekspertide arvamusele ja korrale, kuidas võetakse kultuuriväärtusi kaitse alla, sõnas Udam.

Eesti Arhitektide Liidu presidendi Indrek Allmanni sõnul oli taies alles jäetud algses projektis. Kogu loob teeb tema sõnul keerukaks asjaolu, et juriidilist nõuet fassaadi säilitada ei olnud. "Mingil põhjusel ei ole see hoone - sealhulgas ka fassaad - muinsuskaitse all."

Lammutustööd edenevad ning OÜ 2Torni projektijuhi Eiki Rumpi sõnul on rahandusministeerumi vana hoone maapealne osa - kui tehnilisi tõrkeid ei esine - homseks maha lammutatud.

Kuni 12. augustini kestab loodava superministeeriumi arhitektuurikonkurss. Augustis või septembris kuulutatakse välja võitja ning hoone ehitustöödega plaanitakse alustada juba detsembris. Valmis peaks hoone olema 2017. aasta suveks.

Büroohoonesse soovitakse mahutada rahandus-, majandus-, sotsiaal- ning justiitsministeerium ning sinna on ette nähtud kuni 1050 töökohta.