Kalendris on üritus olnud Kiviloo sõnul juba päris pikalt. Festivali raames viiakse läbi erinevaid pitsatuure, mille hulka kuuluvad pitsa ajalugu tutvustavad loengud, koolitused tainast, katetest ja küpsetamisest ning ahjudest, tööriistadest ja küpsetuskohtadest. Samuti pakutakse ülevaadet pitsamaailma kultuurist.

Kiviloo sõnul viivad pitsat ja kultuuri tutvustavaid loenguid läbi omad inimesed, kes käisid ka Itaalias kaasas. Need samad inimesed pakkuvat ka ravioolitöötuba.

Muusika osas on vallavanema sõnul käimas läbirääkimised Eesti ETNOga, kes tooks festivalile itaaliapärast viiulimuusikat. Õhtul leiab aset ka Viljandi vabakutseliste näitlejate grupi Seasaare Näitemängu Selts etendus "Toonekurg." Mida etendus endast täpsemalt kujutab, Kiviloo ei öelnud, kuid lubas, et tükki on mängitud juba 30 korda ning see on osutunud siiani väga edukaks.

Ürituse üheks kõrghetkeks on Kiviloo sõnul aga sama päeva raames mõisas avatav täiesti uus ekspositsioon. 

"See on siis otseselt seotud Itaalia reisi ja Norra rahadega," ütles vallavanem Delfile. "Tegu on interaktiivse multimeedialahendusega, mis võimaldab arvutiekraanidelt vaadata kunsti ajalugu, soodumusi ja voolusid Eesti mõisates läbi erinevate sajandite. Nende hulgas siis ka Suure Kõpu Pompei maalingud. Mis moodi neid freskosid on tehtud kuni freskode töötoani."

Kiviloo sõnul ei jää pitsafestival kindlasti viimaseks omalaadseks ürituseks. 

"Ühekordset asja on teha kõige lihtsam. Jätkusuutlikkus on aga see, mis asja natukene kaardi peal hoiab. Kui meil täna on Suure Kõpu mõisa telgis külalisi võõrustades puhas traditsiooniline Eesti menüü, siis nüüd poogime sinna juurde ka sellised asjad nagu ravioolid ja võib-olla ka pitsad. Pitsa jääb vist küll rohkem väliürituste teemaks, aga ravioolikoolituste teema on siin täiesti kavas ning esimesed koolitused on juba tellimise peale tehtud ka. Asi töötab," rääkis Kiviloo.

Tänavu aprilli algul suundusid Viljandimaal asuvast Kõpu vallast 14 vallaametnikku reisile Itaaliasse ja vallamaja suleti kaheks nädalaks.

Vallavolikogu esimees Kaja Lind sõnas vallavolikogu istungi protokolli lugedes Delfile, et tegu on projektipõhise lähetusega.

"Kõpu vallast läks Itaaliasse arendus-, koostöö- ja õppereisile viis vallaametnikku ja neli ootepakkujat-arendajat."

Küsimusele, kui palju saadi toetust projektirahadest, kui palju finantseerisid reisile minejad ettevõtmist ise ja kui palju toetas õppereisile minekut Kõpu vald, vastas Lind, et projekti rahastus saadi Norra ja EMP (Euroopa majanduspiirkonna) finantsmehhanismidest.