Batuudi paigaldanud OÜ Tarum Ehitus juhatuse liige Tarmo Türk tunnistas, et batuut oli mõnda aega maa külge kinnitamata. „Võib-olla tund aega, võib-olla pool tundi.  Ma tõesti ei oska kella ütelda, mul on ka muud teha, kui kogu aeg ainult kella vaadata,“ ärritus ta.

„Käisin paigaldamise ajal akudrelli toomas,“ selgitas Türk veidi hiljem leebununa. Tema sõnul olid paigaldamata ainult osa kinnitusaasadest.

Türki sõnul õnnetust juhtuda ei oleks saanud. „Kujutate ette, et ma võtan puhuri batuudi küljest ära ja viimane läheb lendu nagu õhupall. Batuut ei tõuse õhku vaiadega kinnitatuna ja ka ilma vaiadeta ei saa ta tuulega ära lennata,“ väitis Türk. „Keegi ei taha õnnetusi, keegi ei taha kedagi ära tappa.“

Batuudifirma esindaja ütles, et atraktsioon on Viljandisse paigaldatud pärimusmuusika festivali raames. Ürituse pressiesindaja Erki Pruul ütles aga Delfile, et see ei vasta tõele ja folk ei ole batuudiga mingil moel seotud.

Juuli algul juhtus Tartumaal Tõrvandi külas batuudiga traagiline õnnetus. Laste sünnipäevale toodud batuut pääses lendu, paiskudes mitukümmend meetrit üle põllu. Kaks last said surma ning kolm viidi haiglasse.