Kultuuriakadeemia direktoriks kandideerisid Garri Raagmaa ja Iñaki Sandoval Campillo. Uue direktori valis Viljandi kultuuriakadeemia 25-liikmeline valimiskogu, mis koosnes Viljandi kultuuriakadeemia nõukogu ja nõunike kogu liikmetest, teatas Viljandi Kultuuriakadeemia pressiesindaja.

Viljandi kultuuriakadeemia praeguse direktori Anzori Barkalaja ametiaeg lõpeb 31. augustil. Uue direktori kinnitab Tartu Ülikooli rektor. Iñaki Sandoval Campillo astub ametisse 1. septembril.

Iñaki Sandoval Campillo on kaitsnud filosoofiadoktori kraadi Universitat Autònoma de Barcelonas 2013. a (PhD kunstiajaloos ja muusikateaduses, läbi viinud õppetööd lektorina Pamplona konservatooriumis ja õppeassistendina Las Vegase Nevada ülikoolis. Iñaki Sandoval Campillo on tunnustatud jazzpianist, millest annavad tunnistust arvukad kontserdid ning albumid. Iñaki Sandoval Campillo töötab praegu Barcelonas asuva Liceu konservatooriumi professor, džässiosakonna juhataja ja magistriõppe dekaan.

Garri Raagmaa on kaitsnud filosoofiadoktori kraadi Tartu ülikooli geograafia instituudis 2000. aastal ja töötab 2011. aastast alates Tartu ülikoolis dotsendina. Aastail 2001-2009 töötas ta Tartu Ülikooli Pärnu kolledži direktorina.