Alles eelmise aasta detsembris tunnistas kohus mehe süüdi samalaadse kuriteo toimepanemise eest. Toona määras kohus mehele karistuseks üldkasuliku töö ja lisakaristusena võttis aastaks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse.

„Süüdistatav on varem kahel korral kriminaalkorras karistatud, uue kuriteo pani ta toime katseajal. Nüüd süüdistab prokuratuur teda mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning karistuse kandmisest kõrvalehoidumises,“ sõnas Lõuna Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Margit Pärn. „Mehele oli varem antud võimalus oma käitumismustrit muuta, kuid ta andis ühiskonnale oma viimase teoga selge signaali selle kohta, et midagi muuta ta ei kavatse. Igal inimesel on usalduse krediit ja sel mehel on see läbi,“ lisas prokurör.

Eile, 23. juulil toimus Tartu maakohtus kohtuistung, kus prokurör nõudis süüdistatavale reaalset vangistust ning talle kuuluva sõiduauto konfiskeerimist.

Kohus tutvus kriminaalasja materjalidega ning tunnistas Mati Tadolderi süüdi. Liitkaristuseks määras kohus mehele ühe aasta, neli kuud ja kolm päeva reaalset vangistust ning nõustus auto konfiskeerimisega.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu politsei.