Eile neli tundi kestnud Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse koosolekul vaadati läbi üle Eesti kogutud 151 ettepanekut. "Osad ei leidnud juhatuse toetust, osad grupeeriti koondettepanekuteks ja kokkuvõtteks suurusjärgus 15 ettepanekut on need, millega me peame vajalikuks koalitsioonipartneritega läbi rääkima minna," sõnas Ossinovski.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus grupeeris ettepanekud kolme rühma: üks puudutab majanduse elavdamist, maksukoormuse vähendamist kuni keskmist palka teenivate inimeste puhul. Teine plokk puudutab ääremaastumise pidurdamist, aktiivsemat regionaalpoliitikat ja haldusreformiga seotud temaatikat. Kolmas rühm puudutab poliitilise konkurentsi elavdamist, niinimetatud demokraatiapaketi ettepanekute realiseerimist.

Ossinovski sõnul saavad muudatusettepanekud lähiajal selgelt grupeeritud ja avalikustatud. "Seejärel on mul lähipäevil plaanis kohtuda Taavi Rõivase ja Margus Tsahknaga selleks, et neid ettepanekuid arutada ja siis lepime kokku ka edasise protseduuri, kuidas me koalitsioonilepingu uuendamise protsessi lähinädalatel läbi viime."

Loe pikemat intervjuud Jevgeni Ossinovskiga homsest Eesti Päevalehest!