Praegustel andmetel on surma saanud neli mereväelast ning tulistaja. Samuti on saanud üks politseinik ja üks sõdur haavata, vahendab AP oma allikaid. Neid numbreid kinnitas hiljem ka FBI.

Merevägi on kinnitanud seni vaid, et tulistamisjuhtum leidis aset ning et lähikonnas asuvad avalikud hooned on võetud kaitse alla. Samuti on kohalike sõnul kiirteedel ja linnas näha palju politseinikke.

Teadaolevalt tulistas meesterahvas neljapäeva hommikul kella 11 ajal lahtisest Mustangist vastu värbamiskeskust ja sõitis siis kaheksa miili eemale mereväe reservkeskusesse, kus tappis neli mereväelast.

Kella 13 paiku teatasid võimud, et tulistaja on tabatud ja ta hukkus.

Valge Maja teatel on president Obamat juhtumist teavitatud, kuid mingit reaktsiooni sealt veel tulnud ei ole.

USA peaprokurör Bill Killian kutsus juhtumit "kodumaiseks terroriaktiks".

Tulistaja oli 24-aastane elektriinsener Mohammad Youssef Abdulazeez, kes oli üles kasvanud Chattanoogas konservatiivses moslemiperekonnas.

Abdulazeez oli sündinud Kuveidis, kuid kolis koos perega USA-sse väikese lapsena ja sai USA kodanikuks, vahendab Washington Post.

Pärast keskkooli lõpetamist jäi Abdulazeez elama samasse piirkonda ja lõpetas 2012. aastal Chattanoogas asuva Tennessee ülikooli elektriinsenerina.