Haridus- ja teadusminister saab 11-liikmelisse TTÜ kuratooriumisse nimetada viis inimest. Delfi andmetel saavad need liikmed olema Ülo Jaaksoo, Väino Kaldoja, Gunnar Okk, Anneli Heinsoo ja Robert Kitt. Heinsoo ja Kitt olid kuratooriumi liikmed ka seni ning esitasid tagasiastumisavalduse, kuid nemad jäävad Delfi andmetel Ligi otsuse järgi jätkuvalt ametisse.

Nii vahetab Ligi ilmselt välja Sandor Liive, Toomas Lumani ja Heiti Hääle. Uus kuratooriumi liige, Ülo Jaaksoo on Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik ja 2013. aastast Cybernetica nõukogu esimees. Väino Kaldoja on AS Silberauto juhatuse esimees ja Gunnar Okk on Põhjamaade Investeerimispanga asepresident.

TTÜ kuratoorium kogunes rektori kohusetäitja määramiseks 7. juulil, kuid selle punkti arutelu katkestati ja kuratooriumi liikmed Sandor Liive, Toomas Luman, Anneli Heinsoo ja Robert Kitt esitasid haridus- ja teadusministrile ühise tagasiastumisavalduse. Ligi saab valida, kas võtab avaldused vastu, ning lisaks saab ta ametist tagasi kutsuda ka viienda ministri nimetatud kandidaadi, Heiti Hääle.

Hääl on ainuke haridus- ja teadusministri nimetatud kuratooriumi liikmetest, kes hääletas 22. mail toimunud rektorivalimistel Jaak Aaviksoo vastu. Peale tema polnud Aaviksoo rektoriks saamisega nõus kolm kuratooriumi liiget: Rainer Kattel, Margus Lopp ja Mart Saarna.