Markiile, kes on valla haridusjuhi kohal töötanud juba 2007. aastast saadik, tehti Reformierakonna juhitava vallakoalitsiooni poolt ettepanek töösuhte lõpetamiseks. Naine võttis ettepaneku vastu ja esitas ametlikult omal soovil lahkumisavalduse.

Endine haridusameti juht põhjendas Delfile, et kuigi lahkumine ei olnud tema enda soov, tundus talle ettepaneku vastuvõtmine mõistlik, kuna nii oli võimalik vältida skandaali, mis oleks võinud kaasneda tema vallandamisega. „Lahkumine ei olnud minu initsatiiv, see ettepanek tuli vallavanem Alvar Ildi (REF) poolt. Meie jutuajamine oli väga lühike, mind ei ähvardatud, ning me ei argumenteerinud ega vaielnud pikalt,“ ütles ta.

„Otse loomulikult tekitas see minus küsimusi, kuid samas ma mõistsin, et küsimuste-vastuste voorul ei oleks mingit mõtet,“ tunnistas Markii.

„Ma leidsin, et ei ole mõtet hakata vaidlema, vaid rahumeelselt lahku minna,“ nentis ta. „Minu enda soov oli, et kodurahu säiliks ning koolid ja ametkonnad saaksid rahulikult oma tööd jätkata.“

Markii sõnul põhjendas vallavalitsus ettepanekut tema puudustega tööülesannete täitmisel. Mida talle aga täpsemalt ette heideti, Markii kommenteerida ei osanud, kuna vallavanem tema kohta tehtud väidetavaid etteheiteid ei täpsustanud. „Viidati, et minu tööga ei olda rahul, aga kuna oli aru saada, et järgmine pakkumine oli koheselt töölepingu lõpetamine, siis me pikalt sel teemal ei argumenteerinud,“ tunnistas Markii. „Mul on kahju hea meeskonna juurest lahkuda ja loomulikult ma soovin neile kõike kõige paremat.“

Uue valla haridusjuhi leidmiseks korraldataval konkursil Markii enda sõnul ei osale. Väidetavalt kavatseb ametikohale kandideerida aga vallavolikogu liikme Enn Sau abikaasa. Enn Sau ütles aga Delfile, et jutt tema abikaasa kandideerimisest või haridusameti juhi ametisse määramisest on vale.

Vallavanemat Alvard Ildi Delfil kommentaariks tabada ei õnnestunud. Abivallavanem Margus Talsi (SDE) ütles, et konkurss uue haridusameti juhataja leidmiseks kuulutatakse välja lähiajal. Markii ametist lahkumisega seotud küsimusi abivallavanem täpsemalt kommenteerida ei soovinud.