"Jost tänu teie jamale on Eesti riigil 4 ülalpeetavat," kirjutas erakonda mitte kuuluv, aga tänavu SDE nimekirjas ka riigikokku kandideerinud Suija. "Kui pole rahul koli mujale," lisas Suija oma kommentaaris.

Emilyga juhtunu pärast jälgib lapse isa kontot ligi 6000 inimest. Delfi lugeja, keda Suija kommentaarid häirisid, märkis, et üleeile õhtul alanud halvustavate kommentaaride sadu tekitas hämmeldust paljudes, kes püüdsid Suijale öelda, et tema kommentaarid on alatud ja viisakas olnuks mehega suhelda privaatselt.

"Seda kõike oli väga piinlik lugeda. See tsirkus jätkus poole ööni ning ka hommikul kell 6 oli ta sinna jätnud kommentaare, kuni hiljem oli postitus kustutatud," lausus lugeja. "Minu meelest näitab see Silja Suija suhtumist abivajajatesse."

Lugeja sõnul paneb tõeliselt hämmastama asjaolu, et ka ise puudega last kasvatav ja poliitikas osalev inimene endale sellist kõnepruuki lubab ning abi vajaval inimesel mujale soovitab kolida. Rääkimata süüdistusest lapsega juhtunu kohta. "Kahetsusväärne kogu loo juures on just see, et ühe linna volikogu liige taolisi sõnavõtte teeb, hädasolijat avalikult sõimab ning materdab," lausus lugeja.

Suija: olen üsna otse ütleja

Silja Suija nentis Delfile, et ütles Emily isale halvasti, kuid oma postitusi ta ei kahetse. Suija selgitas, et ostis mehe endise korteri ja saab sinna jätkuvalt kirju ja kõnesid, mis on mõeldud Pehlakule ja mida Suija tahaks ümber suunata. Selleks oleks aga vaja teada, kuhu Pehlak on sisse kirjutatud või kus ta elab. "Ta ei vasta, ei reageeri," on Suija ärritunud.

Suija sõnul soovitas ta Pehlakul mujale kolida mehe postituse tõttu. "Ma võin olla volikogu liige, aga mind häirib, kui inimene kirub riiki," rääkis Suija. "Peale kasvav ühiskond nõuab riigilt midagi, samas ise mitte midagi vastu andmata. See ajab lihtsalt kopsu üle maksa. Ma olen üsna otse ütleja, ma ei viitsi ümber nurga rääkida."