Laupäeval kella viiest poole seitsmeni leiab Vabaduse väljakul aset protestiaktsioon nimega "Emad ja tütred Eestimaa eest, isad ja pojad kodude kaitsel. EI MASSIIMMIGRATSIOONILE!"

Üritus ja suur osa selle organiseerijatest paistavad pärinevat vastuolulisest Facebooki grupist "EI PAGULASMASSIDELE." Mitmed ürituse korraldajad ning Facebookis häälekamalt sõna võtjad kuulusid ka Vao külas käinud mootorratturite hulka.

Ürituse korralduskomitee hulka kuuluvad mitmed parteilased. Protesti aitavad korraldada Eesti Rahva Ühtsuse partei juhatuse liikmed Kristiina Ojuland ning Silver Kuusik. Vabaerakonnast kuulub korraldajate meeskonda Emil RutikuÜritust reklaamitakse ka EKRE kodulehel.

EKRE juhatuse liige Martin Helme ütles Delfile, et erakonnaga nad protesti korraldamises ei osale, kuid plaanivad sellest siiski võimalikult rohkearvuliselt osa võtta.

RÜE asutaja ning erakonna esinaise Kristiina Ojulandi sõnul hakati üritust planeerima pärast 11. juunit, kui EKRE korraldas Toompeal koosoleku.

"Mõtted hakkasid pärast seda nende vabade kodanike peas liikuma," ütles Ojuland Delfile laupäevase ürituse mitteerakondlastest organiseerijate kohta. Ojulandi enda sõnul on ta projekti kaasatud juba viimased 3-4 nädalat.

"Sõnum ja eesmärk on meil välja töötatud. Sõnum saab olema see, et immigratsiooni osas tuleb Eestis läbi viia referendum. Me hakkamegi nõudma referendumi läbi viimist," sõns  Ojuland.

Facebooki järgi on üritusele minemas üle 1400 inimese.