Hukkunute kohta esialgu informatsioon puudub, kuid vähemalt üks inimene hukkus ja kaks sai vigastada, kui tormist räsitud hotellitoa lagi neile keset päeva kaela sadas.

Taifuun, mis on jõudnud Hiina maismaale ja liigub vaikselt edasi Lõuna-Korea suunas, tõi endaga kaasa tugeva vihmasaju riigi suurima rahvaarvuga metropolis Shanghais, samuti Anhui ja Fujiani provintsides.

Zhejiangi ametivõimude teatel võivad orkaani tekitatud kahjud ulatuda ligi kahe miljardi jüaanini ehk umbes 350 miljoni euroni, vahendab riiklik uudisteagentuur Xihau.

Chan-hom-nimelisest taifuuni oodati esialgu veel võimsamana. Neljapäeval arvati, et taifuun tugevneb neljanda kategooria supertaifuuniks, kuid tegelikkuses oli see Hiina rannikule jõudes veidi leevenenud, maabudes võimsa kolmanda astme taifuunina, millega kaasnenud tuule kiirus ulatus iiliti 45 meetrini sekundis.

Hiina meteoroloogiainstituudi hinnangul oli tegemist tugevaima Zhejiangi provintsi (rahvaarvult suurimast linnast Shanghaist veidi lõunas) tabanud taifuuniga alates 1949. aastast.

Hiina idarannikult evakueeriti taifuun Chan-homi eel enam kui miljon inimest, vahendas Xinhua.

Taifuun oli juba enne Hiina rannikul maabumist nõudnud vähemalt viie inimese elu Filipiinidel, kust ta tuhises üle mõni päev varem. Veel 20 inimest said vigastada Jaapanis, kuhu maru jõudis reede pärastlõunal, ja tormi tõttu alla kukkunud puude tõttu sai vähemalt neli inimest vigastada ka Taiwanil.