Hiina meteoroloogiainstituudi hinnangul võib tegemist olla tugevaima Zhejiangi provintsi (rahvaarvult suurimast linnast Shanghaist veidi lõunas) tabava taifuuniga alates 1949. aastast.

Taifuun on juba nõudnud vähemalt viie inimese elu Filipiinidel, kust ta selle nädala keskel üle tuhises. Veel 20 inimest said vigastada Jaapanis, kuhu maru jõudis reede pärastlõunal, teatab saareriigi riigitelevisioon.  Tormi tõttu alla kukkunud puuokste tõttu sai neli inimest vigastada ka Taiwanil.

Chan-hom kogub aga Hiina rannikule lähenedes jõudu ja võib kasvada neljanda ehk kõrgeima astmeni. Nädalavahetusel tormab maru üle megametropol Shanghai ja iiliti võib tuule kiirus ulatuda 58 meetrini sekundis.

Ranniku lähistel on lained juba tõusnud kümne meetri kõrguseks ja ligi 30 000 kalatraalil on soovitatud sadamasse naasta, öeldi Xinhua andmetel kohalikust meteoroloogiainstituudist. Hiina idarannikul Fujiani provintsis on välja kuulutatud punane – võimalikest kõrgeim – häire ning inimesi on hakatud evakueerima.

Taifuuni tõttu oli häiritud nii lennu-, rongi- kui laevaliiklus. Shanghai rahvusvahelistelt lennuväljadelt jäeti ära kõik lennud. 

Zhejiangi maakonna ametivõimude teatel võivad orkaani tõttu tekkinud kahjud ulatuda ligi 300 miljoni euroni. 

Chan-hom-nimelisest taifuunist oodati esialgu veel  võimsamat. Neljapäeval prognoositi, et taifuun tugevneb neljanda kategooria supertaifuuniks, praegu aga tundub, et see on Hiina rannikule jõudes leevenenud.