„Kaalusin uue välisministri kandidaati väga põhjalikult. Otsustasin, et erinevatest valikutest on olulisim kriteerium julgeolekupoliitiline kogemus. Tahe edasi arendada välisteenistust, pikk kogemus välispoliitikas - need vaid lisasid välisministri kandidaadile kaalu,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas erakonna teatel.

„Sellest lähtuvalt tegin Reformierakonna juhatusele ettepaneku nimetada välisministri kandidaadiks Marina Kaljurand,“ lausus Rõivas ja lisas, et selle ettepanekuga läheb ta järgmisel kolmapäeval Kadriorgu presidendi juurde.

"Tänan peaministrit usalduse eest olla valitsuse liige. Teen kõik endast oleneva, et olla Eestile hea ja väärikas välisminister," ütles Marina Kaljurand.

"Eesti välispoliitika saab olla edukas, kui kaasatakse erinevaid institutsioone ja eksperte. Kavatsen seda suunda jätkata. Olulisemateks välispoliitilisteks teemadeks pean Eesti ja Euroopa julgeolekut, tugevaid atlandiüleseid suhted, sealhulgas liitlaste kohaolu siin ja agressiivse Venemaa ohjeldamist ning Euroopa Liidu ühtsust," sõnas Kaljurand.

Vaata videost täispikka pressikonverentsi!