7. juulil kella 16.30 paiku sai politsei teate, et Tartus Mõisavahe tänaval ühe korrusmaja juures liigub relvataolise esemega vanem mees ning inimesed kuulevad järjepanu paugutamist.

"Avalikus kohas relvataolise esemega käimine, sellest paugutamine tekitab arusaadavalt inimestes nii palju hirmu, et seda ei saa normaalseks pidada. Vahetut ohtu, et keegi viga võinuks saada, sellest püstolist ei olnud," kinnitas Delfile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel.

Ta lisas, et hetkel, kui mees pargis ja majade vahel ringi käis ja paugutas, ei teadnud keegi, mis relv tal kaasas on. "Ja sellisel puhul reageerib politsei alati suurte jõududega, et ruttu selgitada, millega täpsemalt tegu.´"

Sündmuskohale reageerinud patrullid selgitasid pealtnägijaid küsitledes, et otsitav mees võis siseneda ühe korrusmaja trepikotta. Kõrvaliste inimeste ohutuse tagamiseks kehtestas politsei maja ümber ohuala ning asus kirjeldusele vastava mehe leidmiseks kortereid läbi käima.

Kiirreageerijad pidasid relvataolise esemega 68-aastase mehe ühes korteris kinni. Relvataoline ese osutus stardipüstoliks. Lisaks avastati mehe juurest veel erinevaid külm- ja tulirelvi, makette ning laskemoona.

"Politsei võttis need hoiule asjaolude selgitamiseks. Edasise menetluse käigus vaadatakse, millega tegu ja seda ka, kas tegu on seaduslike või ebaseaduslike esemetega," kinnitati Lõuna prefektuurist.