Hukkunud Herve Cornara oli kullerifirma ülemus, milles töötas ka terroriakti kavandanud Põhja-Aafrika päritolu 35-aastane kolme lapse isa Yassin Salhi. Prantsuse ajaleht Le Figaro teatas eile, et tapetud Cornara sõprade kinnitusel olid nad korduvalt näinud kahe mehe vahel ägedaid vaidlusi.

Politsei üritab teha kindlaks saadetud selfie adressaati. Meedias levinud kuulduseid nagu oleks selfie saaja praeguseks Süürias, ei saanud politsei veel kinnitada. Herve Cornara pea leiti piirdeaia otsast ümbritsetuna islamistlike viidetega lippudest.

Pärast tapatöö korda saatmist rammis Salhi oma tööautoga ameeriklastele kuuluvat Air Products keemiakombinaati, põhjustades plahvatuse. Hetkel, kui politsei ta vahistas, tegeles mees tuleohtlikke kemikaale sisaldavate konteinerite tulle viskamisega.

Uudisteagentuuri AP teatel kuulas politsei tapja eile üle. Algselt oli mees vaikinud, kuid avas pärast mõne aja möödumist siiski suu.

Politsei on läbi otsinud ka mehe korteri, tema naine ja lapsed on võetud riikliku hoole alla.

Ohver oli kogukonnas tuntud ja lugupeetud

Terrorirünnakus hukkunud Herve Cornara oli BBC väitel kohalikku Fontaines sur-Saone linnakeses lugupeetud tegelane, üürnike assotsiatsiooni juhataja ja aktivist.

“Ta võitles kohalike võimudega, kui küte ei töötanud,” ütles uudisteagentuurile AFP üks tema sõpradest. Lisaks oli ta seotud ka kohaliku postkontori päästmise kampaaniaga.