„Ma usun, et lähiaastatel saab Ukraina tänu meie enesekindlale tööle ja muutustele riigis ELi kandidaatriigi staatuse,“ vahendas presidendi Ukraina ja ELi assotsiatsioonileppe allkirjastamise esimese aastapäeva pöördumist Interfax.

Riigipea tõi välja, et käesolevaga on 21 Euroliidu liikmesriiki on juba leppe ratifitseerimise protsessi lõpetanud ja avaldas lootust, et see viiakse peagi läbi ka kõigis ülejäänutes ja jõustub juba tuleva aasta alguses.

Porošenko loetles ka terve nimekirja praktilisti samme, mis on Ukrainas juba assotsiatsioonileppe realiseerimiseks ette võetud. Olulisematena tõi ta välja institutsioonidevahelise koostöö struktuuride loomise, koordinatsioonimehhanismi leppe täitmiseks ning Ukraina ja ELi seadusandluste ühtlustamise protsessi kiirendamise.

„Aastaga on ette valmistatud ja täidetud märkimisväärne kogus euroopameelseid seadusandlikke ja õiguslikke akte. Euroopalikke väärtusi silmas pidades jätkame me tööd rea oluliste ja prioriteetsete süsteemsete reformidega: põhiseadusliku reformiga, riigivalitsuse reformiga, korruptsioonivastase võitlusega, kohtureformiga, õiguskaitseorganite reformidega, detsentraliseerimise ja äritegevusse puutuvate reformidega,“ ütles Porošenko.