Tunises asuva Soome suursaatkonna konsul Marjaana Martiskaineni sõnul on kuurortlinn Sousse mattunud paanikasse. Turistid istuvad hirmunult hotellitubades, rand on isoleeritud ja tänavatel on näha sadu politseinikke. Konsul on rääkinud mitmete kohalolijatega ning kinnitab, et pärast alles märtsis toimunud terrorirünnakut Tunises, milles hukkus 23 inimest, on uus rünnak kõigile väga suur šokk.

Soome välisministeeriumi teatel oli neile Sousse’is viibimisest teada andnud 12 Soome kodanikku. Tuneesia välisministeeriumi hinnangul on kohapeal ligi 130 soomlast. Martiskaineni sõnul ei ole täna hukkunute hulgas skandinaavlasi ning need Sousse’is olevad soomlased, kellega ta rääkinud on, on olukorra väga rahulikult vastu võtnud.

Konsul lisas, et juhtunu kohta ringleb palju kuulujutte. Näiteks spekuleeritakse, et ründajad olid maskeeritud politseinikeks või turistideks.

Martiskainen lisab, et terrorirünnak on suur löök Tuneesia majandusele ja turismisektorile. Siiani on Sousse’i piirkond olnud rahulik, nagu on kirjas ka Soome välisministeeriumi reisijuhis. Konsuli sõnul pole ministeerium pidanud tänase seisuga vajalikuks juhist muuta.

Sousse’i korraldab reise ainult üks põhjanaabrite reisifirma ning nende reisid algavad alles 4. septembril, sest enne on seal liiga palav.