"Tööl käies on aga raske: tööpäev kestab 8.30 kuni 17.00. Ärgata tuleb hiljemalt 7, sest laps on ka vaja kooli saata. Õhtul tee või tina, aga enne kella 23 magama ei jää. Isegi mitte neljapäeva õhtul, mil unepuudus on juba väga suur. Nii et tööpäeviti magan kuskil seitse-kaheksa tundi ja seda on minu jaoks liiga vähe.

Kohe esmaspäevast peale hakkab unepuudus mind piinama ja reedeks olen omadega nii sassis, nagu oleksin totaalselt purjus. Mitte midagi meeles ei püsi ja isegi kõige loogilisemaid seoseid on väga raske luua. Telefon ja töökalender on otsast otsani igasuguseid meeldetuletusi täis, sest enda pea on lihtsalt täiesti tühi.

Tööpäeva hommikuti on unepuudusest iiveldus, mis annab järele alles lõuna paiku. Kehas ei ole jõudu ja pean pingutama, et tuju üleval hoida," kurdab 34-aastane naine.

Hiljuti kirjutas Päevaleht, et magamatus on võrreldav ligi promillise joobe või peapõrutusega ning kui magada mitu päeva järjest alla kuue tunni, tekivad inimesel lugematud terviseprobleemid. Hea lugeja, kas sina magad piisavalt? Kui ei, siis mis sind takistab? Kui kaua tavaliselt öösiti magada saad? Kui tihti tuleb ette öid, mil magad vähem kui kuus tundi? Millised on sinu uneprobleemid ja kuidas on need mõjutanud sinu tervist? Jaga mõtteid ja kogemusi aadressil rahvahaal@delfi.ee !