„Ammu on teada pisiasi, et eesti tohter ja õde koondatakse ning nende asemel võetakse tööle idanaabri meedikuid, kellele saab maksta jätkuvalt orjapalka. See ei toimu enam vaid Ida- Virumaal, aga ka Pärnus, Tallinnas ja mujal. Taas on saabunud aeg, kus eestlane peab arstiga rääkimiseks õppima ära vene keele. Minge Loo alevikku ja suhelge sealsete ”uute” perearstidega, kui ei usu,“ kutsus Liiger üles.

Delfi võttiski süüdistatavatega ühendust. Jõelahätme valla reformierakondlasest vallavanem Andrus Umboja ei nõustunud Liigeri hinnanguga, et eestlastest perearstid koondatakse, et idanaabrid asemele võtta. „See tundub naeruväärne. Perearstide koondamisest ei saa juttugi olla, neid otsitakse ikka pigem tikutulega taga,“ sõnas ta. 

„Ma ei tea, millel baseerub proua Liigeri seisukoht. Ma kahtlen, et ta ise ei ole käinud Loo alevikus perearstiteenust saamas, ta ei ole ju ka meie elanik. Ilmselt baseerub see mingil kuulujutul. Ei oska kommenteerida, miks ta niimoodi…“ pakkus vallavanem.

Umboja sõnul on vallas kokku kolm perearsti, kellest kahel on vene perekonnanimed. Samuti peab paika nii palju, et nad mõlemad asusid valla perearstidena tööle üsna hiljuti.

Üks neist, pensionile siirdunud pikaaegse valla perearsti Mare Seljamäe asemel juunis tööle asunud Oleg Novikov räägib Umboja kinnitusel väga head eesti keelt. „Tegemist on täiesti eestikeelse inimesega, olen temaga ka ise rääkinud. Samuti töötab ta ka suhteliselt kõrgel ametikohal kaitseväes. Tema eesti keele oskuses kahelda küll mitte kuidagi ei saa.“

Teise praegu Lool tegutseva perearstiga Mihhail Širokoviga Umboja ise kohtunud ei ole, kuid kinnitab, et valla juhtkonna kõrvu ei ole ka tema keeleoskuse kohta tulnud ühtegi märkust ega kaebust. Širokov on Umboja sõnul tööl asendusarstina. Asendusarstid aga leiab terviseamet kolmekuulisteks perioodideks, mis tähendab, et mõne kuu möödudes võib tema asemel tööl olla juba keegi teine.

Loo tervisekeskuses töötava Doktor Mihhail Širokovi õde Veera Andersson möönas, et Narvast pärit arstil on tõesti aeg-ajalt eesti keelega veidi abi vaja, kuid kinnitas korduvalt, et nii hull, nagu väidab Liiger, see olukord küll ei ole.

„Siiani oleme saanud kõik jutud räägitud. Kui vaja, siis ma aitan teda,“ rääkis Andersson, kes on Jõelähtme vallas õena töötanud juba 40 aastat. „Ma tunnen meie valla inimesi, nad ütleksid mulle, kui neil sellega seoses mingi mure oleks. Meile ei ole selle kohta tulnud mitte ühtegi kaebust. Mitte keegi pole kurtnud,“ rääkis ta.

„Ma ei teagi, miks doktor Liiger meid niimoodi sihikule võttis,“ oli ta nõutu ja lisas, et ka doktor Širokovile meeldib Lool töötada.