Ajalehe hinnangul võib julm video viidata , et terroriorganisatsiooni kontrolli all olevad elanikud töötavad aktiivselt Islamiriigi džihadistide vastu, jagades liitlasvägedele informatsiooni Islamiriigi sõjalisest liikumisest.

Video koosneb kolmest lõigust. Esimeses on näha, kuidas äärmuslane laseb raketiheitjaga õhku neli sõiduautos olevat pantvangi, teises, kuidas äärmuslased neli puuri pandud pantvangi uputavad, ning kolmandas, kuidas džihadistid seitse põlvitavat meest rohuniidul õhku lasevad.

Islamiriik saatis videoga sõnumi ka Iraagi politseivägede leitnant Bassem Mohammedile, kellel on viimastel kuudel olnud raskusi, et maksta tasu ja varustada relvadega endistest politseinikest kuuluvat üksust.

Mohammed tunnistas teisipäeval telefoniusutluses The New York Timesile, et tundis videolt ära vähemasti kaheksa Islamiriigi poolt surma  saadetud inimest. Mitmed neist olid tema sugulased.

„Mu isa, mu nõbu, mu onu ja teised,“ loetles ta, lisades, et tema sugulased elasid küll ISILi kontrolli all olevatel aladel, aga ei töötanud organisatsiooni vastu.