Peaminister Taavi Rõivas tõi presidendi kõnest olulise mõttena välja põhiküsimustena, et kes on ikkagi eestlastele see "oma" inimene: "Kas me ikkagi leiame endas avatust ja kas me suudame vaadata asjadele avatuma pilguga?" sõnas peaminister. 

Rõivas lisas, et kui vaadata fakte, siis kolib igal aastal Eestisse 7000 inimest väljastpoolt Eestit, kellest 3000 inimest on väljastpoolt Euroopa Liitu. "Kõige selle juures köetakse üles suurt viha selle peale, kui räägitakse mitu suurusjärku väiksematest hulkadest inimestest, keda võib olla tuleb meil tulevikus aidata: nad on sõja eest pagemas. Ma arvan, et see paneb need asjad päris korralikult konteksti," ütles ta. 

Uurides Rõivaselt, kas pole märgiline, et tänavune Võidupüha paraad toimub Eestimaa kõige turvalisemas kohas, Hiiumaal, vastas peaminister, et kogu Eesti on väga turvaline, aga Hiiumaal paraadi toimumist võib tõesti pidada märgiliseks, kuna nii palju inimesi on saarele kokku tulnud.

"Ma olen päris kindel, et väga tihti Ameerika Ühendriikide kaitseväelasi Hiiumaal ei näe ja see on suur asi inimestele," ütles Rõivas. 

Mida ütles Taavi Rõivas tervituseks alanud pühade puhul, vaata lähemalt videost!