"Me peame olema kaitsetahtega ja Eesti rahvas on tegelikult kaitsetahtega," rõhutas Kiili.

Hannes Võrno murjanite-teemalise Facebooki postituse kohta ütles Kaitseliidu ülem, et tegu võis olla tema kui meedia- või Kreisiraadio tegelase väljaütlemisega. "Aga vihakõnedele ei ole kohta. Inimesed peaksid olema avatud mõtlemisega, tolerantsed. Tolerantsus ei tähenda seda, et kõik, mis tuleb kaasa, seda peab aktsepteerima," ütles Kiili.

Uurides Kaitseliidu ülemalt, kui julgeid väljaütlemisi võivad kaitseväelased või kaitseliitlased avalikkuses öelda, ütles Kiili, et kaitseliitlased on Eesti Vabariigi kodanikud ja iga inimene peab kõigepealt inimeseks jääma. "Siis see ei loegi, kas ta on kaitseliitlane, kaitseväelane, arst insener. Kõigepealt tuleb olla inimene. On ju öeldud niimoodi, et väga lihtne on hukka mõista, märgatavalt raskem on mõista."

Vaata lähemalt videost!

Kaitseliidu Võidupüha paraadil Kärdla keskväljakul osalesid täna üheksa riigi esindajad. Paraadirivis olid Eesti üksuste kõrval soomlaste, rootslaste, poolakate, ameeriklaste ja lätlaste üksused. Lisaks teevad paraadist ülelennu Eesti, Ameerika Ühendriikide, Norra, Itaalia ja Ühendkuningriigi õhusõidukid.

Võidupüha on Eesti riigipüha, mida peetakse 23. juunil alates aastast 1934. Sellega tähistatakse Eesti vägede võitu Võnnu lahingus Landeswehri üle 23. juunil 1919.