Täna ilmus Facebookis postitus, milles naine kirjeldas eile toimunud protestiaktsiooni Vao külas. Naine väljendas pahameelt selle üle, et nende 12 pealist protestigruppi kahtlustatakse akna lõhkumises ning protesti agressiivseks muutmises. Naise enda hinnangul jäid nad siiski rahulikuks, kuid keskuse turvamees olevat muutunud provotseerivaks ning jäädvustanud nende autode numbrid. Facebookis mainitakse, et neid süüdistatakse akna lõhkumises kiviga ning neist üritatakse jätta muljet, kui radikaalidest ja vandaalidest.

Politsei ei tea meeleavaldusest mitte midagi. Nad on alustanud väärteomenetlust akna lõhkumise osas ning Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul patrull sündmuskohalt kedagi kinni ei pidanud. Asja uuritakse.

Vallavalitsusel pole samuti juhtunust aimugi ning vallavanem oli üllatunud juhtunust kuuldes.

Pagulaskeskusega kontakteerudes lubas AS Hoolekandeteenused infojuht asja uurida. Hiljem kinnitasid pagulaskeskuse esindajad politseinike väidet selle kohta, et aken on lõhutud - infojuhi sõnul viinapudeliga ning mitte mingit meeleavaldust ega protestiaktsiooni pole toimunud.

Eelnimetatud Facebooki postituses mainitakse aga turvameest ning pärast turvamehe kohta aru pärimist öeldi ainult, et viimane olla tõesti mingis intsidendis osalenud, täitis oma kohuseid ning edasist keelduti kommenteerimast.