"Oleme mures viimasel ajal suurte hulkadena Lõuna-Euroopasse saabunud illegaalsete sisserändajate võimaliku jaotamise pärast Eesti omavalitsuste vahel. Saku vald ei soovi osaleda kuritegelike ühenduste poolt organiseeritavale immigratsioonile kaasaaitamises ega näe võimalust sellisel viisil Eestisse toodavate inimeste vastuvõtmiseks. Selline tegevus on meie hinnangul vastutustundetu, millel võib olla kaugeleulatuv negatiivne mõju meie püüetele heaolu ja turvalisuse kasvatamisel kogu Eestis. Leiame, et uste avamine massilisele illegaalide voolule ei aita kuidagi täita tulenevalt põhiseadusest Eesti riigi põhiülesannet tagada eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimine läbi aegade," teatas vallavolikogu.

"Sisserändajate vastuvõtmine üksnes süvendaks probleemi ja julgustaks inimsmugeldajate tegevust. See omakorda paneks meid olukorda, kus peame juurde võtma etteennustamatu hulga Aafrikast ja Lähis-Idast pärit inimesi, mis võib lõhkuda meie ühiskonna niigi hapra sotsiaalse sidususe ja tekitaks suuri pingeid sotsiaalsüsteemis. Tegeleda tuleb probleemi põhjuste, mitte tagajärgedega," lisas vallavolikogu.

"Soovime, et valitsus annaks olukorrale adekvaatse hinnangu ning keelduks täielikult illegaalsel teel teistesse Euroopa riikidesse saabunud immigrantide Eestisse toomisest."