Kohe tuleb selgeks teha, et täiesti ohutut tule tegemist ei ole olemas ning seetõttu tuleb valvas olla ka grillimisel ja hoida tulel silm peal. Grillimisel tuleb meeles pidada, et grill tuleb paigutada tasasele pinnale ja hoonest eemale. Lahtise leegiga grill peab asetsema hoonest, põlevmaterjalidest, metsast ja kuivanud taimestikust vähemalt viie meetri kaugusel ja söega grill vähemalt kahe meetri kaugusel. Rõdu on hoone osa ja rõdul söe- ja halugrilli kasutada ei tohi! Gaasigrillide kasutamisel võib olla erisusi, mis on kirjas seadme kasutusjuhendis.

Rumal on see, kes arvab, et grillimine on ohutum kui lõkke tegu ja grillist suurt tüli tekkida ei saa. Kui grillis olevad tulikuumad söed maha kukuvad, siis võib sellest kergesti alguse saada tulekahju või unustatakse grillile kergesti süttivaid materjale, näiteks rätik, pajalapp või puidust vardad. Ka hooletult ja tähelepanematult grillides võib jaaniõhtu lõppeda traumapunktis põletushaavadele abi saamas.

Lõkete tegemise, grillimise ja muude tuleohutusalaste küsimustega võib julgelt pöörduda päästeala infotelefoni 1524 poole.