Mikser ütles taustaks, et ametis olev poliitikaplaneerimise asekantsler on lahkumas tööle küberkaitsekeskuses ja tema asemele on vaja leida uus inimene.

"Mina olen esitanud kõrgemate riigiametnike valimise komisjonile soovi, et sõelutaks välja võimalik kandidaat Sven Sakkovi järglase kohale, ja see on komisjon, mida veab riigisekretär. Ootan, kuni see kandidaat minu ette esitatakse ja küllap ma siis selle seisukoha võtan," lausus Mikser.

"Loomulikult Margus Kolga puhul käib temaga küllap läbi elu kaasas rikkumine, mille ta omal ajal toime pani. Ta on selle eest ka kohtus süüdi mõistetud, karistuse kandnud. Pärast selle karistuse kustumist töötanud aastaid välisministeeriumis, seal hulgas Eesti suursaadikuna ÜROs."

Mikseri kinnitusel on Margus Kolga näol tegu välisjulgeolekupoliitika valdkonnas erakordselt asjatundliku ja kompetentse inimesega. "Selles ei ole kindlasti olnud kahtlust ei välisministritel ega ole ka minul," sõnas ta.

"Kui kõrgemate riigiametnike valimise komisjon mulle tema kandidaturi esitab, siis kindlasti ma ootan ka seda õiguslikku hinnangut, et kas tema tööle asumine on seoses selle minevikus toime pandud teoga võimalik," lausus Mikser ja märkis, et Kolga kuriteod jäävad teda kindlasti saatma ja olematuks neid muuta ei saa.

Kaitseminister lisas, et kui inimene on karistuse ära kandnud, siis peab ta saama uue võimaluse, misjärel on juba tema asi saadud võimalus väärikalt välja kanda.