"Staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülema kapten Hannes Võrno arvamusavaldus, mis puudutab pagulasküsimust, ei ole kaitseväega kuidagi seotud. Ei saagi olla, kuna kaitsevägi ei tegele üheski vormis poliitikate kujundamisega. Samuti ei kujunda kaitsevägi tegevväelaste arvamusi meie ümber toimuvast," ütles peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja Vallo Toomet Delfile.

"Kõik kaitseväe inimesed, nii ametnikud, allohvitserid kui ka ohvitserid, peavad nii teenistuses olles, kui ka väljaspool teenistust, järgima üldtunnustatud eetika ja moraalinorme, millest lähtudes nad tegutsevad oma veendumuste kohaselt ja on vabad seda ka väljendama," lisas Toomet.

"Varem või hiljem hakkavad kõik pagulasi "kirglikult armastama". Pole paremat moodust Eesti rahvusvahelise maine päästmatuks rikkumiseks, kui see, et murjanid hakkavad siin "Natšnoi Dazor-i" ja muude našistide käest niimoodi tappa saama, et sellest hakkab rääkima kogu maailm kui rassismi ja fašismi paisest Euroopas," kirjutas oma Facebooki lehel Hannes Võrno, kunagine saatejuht ja poliitik, pragune kaitseväe staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülem.

"Ning Vladimir Putin saab lisaks paavsti tänumedalile ka prohvet-ettekuulutaja üleilmse tuntuse, sest ta ütleb: "Ma ju rääkisin, mis inimesed need eestlased on..."

Ja kõikidele teile, kes te seisukohta võtta ei suuda - Eritrea, kust Eestisse pagulased tulemas, on valik 50:50 kas saad punahiinlasest kommunistliku vasakradikaali või islamiäärmuslasest jihadisti. Mõlemad vajavad varjupaika. Kumba metsalist eelistad?"