Eelnõu vastased ametnikud teevad välja pakutud muudatuste paketti maha kui „võltsdemokraatiat“ ja on lubanud selle vastu võidelda, et välistada eelnõu seadusse jõustumiseks vajalik kahe kolmandiku suurune häälteenamus, vahendab Al Jazeera.

Hongkongi võimud on korduvalt toonitanud, et ei saa taganeda Pekingi möödunud aasta otsusest, mis kutsusid esile nädalaid kestnud massimeeleavaldused. Protestiaktsioonide käigus hõivasid aktivistid avalikke ruume ja osad linnaosad olid mitmeid päevi tavaelule suletud.

Ka nüüd on seaduseelnõu arutamine kutsunud tänavale nii vastaseid kui ka toetust avaldavaid meeleavaldajaid. Reutersi teatel on võimud reaktsioonina möödunud aasta protestilainetele seadnud üles ka uusi turvameetmeid, nii et kaks poolt on tänavatel eraldatud metallaedadega ning politsei valvab sissepääsu Seadusandliku Nõukogu hoonesse. Siiski ronisid mõistatuslikesse nummerdatud särkidesse riietatud „võltsdemokraatia“ vastased täna üle piirete ja kahe poole vahel läks lahti üksteise prügiga loopimine ning sõimlemine. 

Täna alanud nõupidamisvoorud lõppevad hääletamisega, mille tulemused peaksid tehtama teatavaks hiljemalt reedel. Kui eelnõu peataks vastu võetama, on vastased lubanud protestiaktsioonidega jätkata.