Jevgeni Aksjonovi sõnul on asi selles, et kümne päeva jooksul pärast kohtuprotsessi on võimalik otsust edasi kaevata ning seepärast ootab kohus kümme päeva.

Tähtaeg on homme, 18. juunil. Pärast seda võimalikke edasikaebamisi vastu ei võeta ning Pihkva oblasti kohus saadab dokumendid Moskvasse peaprokuratuurile, kus viiakse läbi lisamenetlustoimingud.

Aksjonov kinnitab, et tänase seisuga ei ole Pihkvast asjaajamist Moskva peaprokuratuurile edasi antud. "Järgmisel nädalal peaks asjaajamine jõudma Moskvasse. Kaks kuni kolm kalendripäeva tuleb veel lisaks, kuni post jõuab Moskvasse."

Peaks viibima seal, kus asjaajamine toimub 

"Tema (Eston Kohveri - toim.) sõit Moskvasse kestab ka ühe päeva. Rongiga või bussiga, ei tea, kuidas viiakse. Võib öelda, et järgmisel nädalal on võimalus, et ta saab Moskvasse," kirjeldas Aksjonov protsessi. Ta lisas, et põhimõtteliselt peaks protsess nii toimima, kuid kindlat otsust pole talle täpsemalt keegi öelnud.

Kohveri kaitsja sõnul peaks Kohver asuma seal, kus parasjagu tema kohtuprotsessi üle arutatakse. Ehk teisisõnu: kui asjajamine on antud üle Moskva kohtule, peab ka Kohver Moskvas olema. Otsustav kohtuprotsess on Pihkvas ning siis peab Kohver jällegi Pihkvasse tagasi tulema.

Kohtuotsuse edasikaebamisest pole Aksjonov huvitatud, sest tema sõnul on asjad 100 protsenti selged.

Küsimusele, miks protsess nii pikk ja keeruline on, kuigi kohtuotsus on sisuliselt teada, vastas Aksjonov, et tegemist ei ole pika protsessiga ja keerukustest on veel vara rääkida. "Pikk ja raske on protsess siis, kui kestab näiteks kaks aastat," tõi ta näiteks.

Üürike kokkupuude kodumaaga 

Kohver on siiamaani saanud suhelda oma lähedastega telefonitsi ning pärast 5. septembril toimunut pole ta oma pereliikmeid näinud. "Küsimust perega kohtumise kohta ei otsusta ainult Kohver ja tema pere, vaid see otsus on tuleb Eesti poole pealt kaitsepolitseilt. Muidugi pole ta perega kohtunud. Ta on kaitsepolitsei ametnik ning ta pere ootab teda Tallinnas," kirjeldas Aksjonov Kohveri tööspetsiifikast tulenevaid eripärasid. 

8. juunil toimunud kohtuprotsessil vaatas Eston Kohver ajakirjanike poole vaid ühe korra ning tema näos võis näha õrna naeratust. Uurides Aksjonovilt, kas Kohver hiljem Eesti meedia kohaloleku kohta midagi ütles ning kas ta mõistis, et teda toetatakse kodumaalt, vastas kaitsja, et tal oli selle üle hea meel. "Eesti meedias kommenteeriti, kuidas ta ühel pildil kergelt naeratas. Tal oli selle üle hea meel. Oma kambris ja vanglas ta kedagi ju ei näinud, seal (kohtusaalis - toim.) nägi ta ajakirjanikke mikrofonide ja kaameratega - see oli üürike kokkupuude kodumaaga," kirjeldas Aksjonov.

Vangla nagu 15. sajandil 

Lõplik kohtuotsus tehakse 22. juulil. "See on võimalik, jah. Sellele järgnevad nii-öelda tehnilised aspektid, dokumendid saadetakse Moskvasse ja siis sealt tagasi Pihkvasse. See võib veel lisaks paar nädalat aega võtta."

Eston Kohver viibib hetkel Pihkva vanglas, kus on tingimused tunduvalt kehvemad kui Moskvas Lefortovo vanglas. "Ma küsisin tema käest, kuidas tal tingimused seal Pihkva kambris on, vastas ta irooniaga, et nagu 15. sajandil," kirjeldas Aksjonov. Uurides, kas on võimalik, et reaalsuses võib Kohver jääda kuni 22. juulini Pihkva vanglasse, vastas Aksjonov, et seda otsustab prokuratuur. "Mulle ei ole veel vastatud, tegemist on 50-50 olukorraga."

Mullu 5. septembril 2014 võeti Luhamaa piiripunkti lähistel kinni ja viidi relva ähvardusel Venemaale kaitsepolitseinik Eston Kohver. 8. juunil algas kohtuprotsess Kohveri üle. Kuna kohtunik leidis süüasjas rikkumisi ja prokuratuur peab need nüüd kõrvaldama, viiakse süüasi edasi peaprokuratuuri Moskvas. Kohus pikendas Kohveri vahi all olemise aega 8. augustini.